SELAMAT DATANG KE ENTER CORIDOR SDN. BHD.

Enter Coridor Sdn. Bhd. atau ECSB merupakan sebuah syarikat bumiputera yang berdaftar dengan Kementerian Kewangan. Syarikat ini mula ditubuhkan pada tahun 1998 sebagai sebuah syarikat Enterprise. sebagai pembekal alat bantuan mengajar, menyediakan latihan dan kursus-kursus jangka pendek. Syarikat ini terus berkembang dan mengorak langkah kehadapan bersama-sama kepesatan dan pembangunan Malaysia dengan menceburi bidang robotik pada tahun 2002.

Pada tahun 2007 syarikat ini telah didaftarkan sebagai sebuah syarikat Sdn Bhd. Dari masa kesemasa, dalam memenuhi permintaan dan keperluan pelanggan, ECSB sentiasa peka dengan kehendak pelanggan untuk mendapatkan produk yang memenuhi kriteria-kriteria tertentu. Oleh yang demikian ECSB sentiasa bersedia untuk berunding dalam memastikan kepuasan pengguna terhadap produk-produk keluaran kami.

 

Latar Belakang Syarikat

PDFPrintE-mail

ENTER CORIDOR SDN BHD bermula dengan penubuhan sebuah syarikat bernama ENTER CORIDOR pada 8 hb Ogos 1998. Pada ketika itu aktiviti syarikat lebih tertumpu dalam pengendalian kursus-kursus teknikal jangkapendek seperti PLC, Pneumatic dan Elektronik di beberapa Kolej Swasta, Kementerian Pelajaran, Pusat Pengajian Tinggi dan Kilang-Kilang.

Selepas pertukaran entiti perniagaan kepada syarikat persendirian (SDN BHD), ENTER CORIDOR SDN BHD telah memperkembangkan aktivitinya. Antaranya sebagai pembekal tenaga pengajar bagi Sijil MLVK Mekatronik , Industri Elektronik dan Moulding . Selain daripada memberikan latihan-latihan teknikal, kami juga merupakan pembekal untuk produk-produk Automation System, Hydraulik System, Pneumatic System, Robotic System, Microcontroller, Programmable Logic Controller (PLC), Computer Integrated Manufacturing system (CIMS), Building Monitoring System (BMS), Industrial Process Control Technology (IPCT), Peralatan-Peralatan Mesin dan Kelengkapan Pejabat.

Selain daripada itu syarikat ini juga mengendalikan kursus diperingkat Diploma In Electrical Technology(WBL) untuk pelajar-pelajar Sijil Lepasan Kolej Komuniti. Syarikat ini juga telah menandatangani satu memorandum(MOU) dengan KOLEJ KOMUNITI (KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI MALAYSIA).

Syarikat ini juga menyediakan kursus jangkapendek untuk Graduation Rescaling Schame (GRS) selama 3 bulan untuk kursus CIM , IPCT dan BMS. Syarikat yakin dengan kekuatan kewangan dan kepakaran yang ada, syarikat mampu untuk melaksanakan aktiviti ini dengan jayanya.

Last Updated on Tuesday, 02 February 2010 15:58